Publicado el

El títol que mai oblidarem

21 de maig de 2017, Centre d’Entrenament de la FAF, 16 hores: l’Inter d’Escaldes guanya l’últim partit del play off d’ascens de la Segona Divisió i aconsegueix el capdavant en la classificació final. Ningú podia treure’ns el primer lloc. Ningú tampoc podia treure’ns l’alegria i les ganes de celebrar. El nostre equip era el campió.

«Va ser un dia molt feliç després d’una temporada única que vam viure moments inoblidables. Vam tenir un grup humà fantàstic, sense aquesta gent mai haguéssim aconseguit el títol», valora Renato Ribeiro, un dels capitans de la temporada.

El triomf per 3-0 davant l’Atlètic Escaldes va ser el segell d’una temporada que l’Inter va tancar amb 56 punts, després de guanyar 18 partits, empatar-ne altres dos i perdre’n tres. El partit final va tenir un 0-0 al descans però a la segona meitat el nostre equip va complir amb la tasca principal.

«Va ser un dia únic ja que un ascens no s’aconsegueix cada dia. Abans del partit hi havia molta concentració al vestidor i tothom tenia les coses molt clares. Vam fer un partit molt complert en tots els àmbits», recorda Josep Maria Cabanes.

L’ascens es va aconseguir a l’última jornada a causa del rendiment de la Penya Encarnada, l’altre aspirant al títol, que estava només un punt enrere de l’Inter. Aquesta diferència es va mantenir després del partit del nostre equip contra els Encarnados, anomenat com «la final anticipada», que va acabar empatat a 1 amb un gol de penal al minut 94.

«Pel que fa el penal, no era el primer que xutava aquella temporada i els companys van voler que el xutés jo. Sabia que tenia molta responsabilitat i que havia de marcar i així va ser. Em va fer molta il·lusió marcar-lo i poder celebrar amb els companys», confessa Josep Maria Cabanes.

El títol de la Lliga de Segona Divisió 2016-17 li va permetre l’Inter tornar a la màxima categoria del futbol andorrà i aconseguir el primer trofeu oficial de la història del club en la categoria sènior. Una fita molt important que va consolidar el nostre projecte de créixer dia rere dia.