Publicado el

Amb Andorra al cor

A l’entorn de la Diada de Meritxell, una de les dates assenyalades més importants del calendari de festivitats a Andorra, reflexionem sobre la nostra implicació amb el país i el desenvolupament del seu futbol.

Una de les característiques de l’Inter d’Escaldes és la seva implicació amb la parròquia d’Escaldes-Engordany, la més nova del país, però, una de les més poblades. La nostra parròquia és sovint un punt de referència dins del Principat pel que fa a desenvolupament social, turisme i esport, entre d’altres.

«Des del primer dia que neix aquest projecte, el club sempre ha tingut la filosofia de comptar amb gent de la casa, sobretot els primers anys. La gent que continuem dins del vaixell ens sentim molt orgullosos de poder comptar amb gent del país», valorava el nostre capità Xavi Andorrà.

El mateix cognom del nostre migcampista, Andorrà, sembla un bon exemple per fer una característica de la plantilla del nostre primer equip, que compta amb onze jugadors amb nacionalitat andorrana. Per la seva banda, l’Inter B pràcticament està ple d’andorrans, amb 28 jugadors. Per si no n’hagués prou, el nombre de nacionals al nostre futbol base s’apropa al 90 per cent.

«Evidentment tenim l’oportunitat de comptar amb jugadors estrangers de qualitat, però, la mentalitat i la filosofia del club és comptar amb gent que coneix el nostre futbol i que sent aquesta samarreta com una cosa seva», concloïa Xavi Andorrà.

La plantilla del nostre filial compta amb un gran nombre d’andorrans