Publicado el

Altures de Macchu Picchu

«Direcció del temps, ona de plata», diu un fragment del final de la poesia Altures de Macchu Picchu, que forma part de l’obra Canto General del poeta xilè Pablo Neruda. Fins a aquest indret màgic i ple d’inspiració va arribar l’Inter d’Escaldes.

El nostre ambaixador itinerant, Oriol Fité, continua el seu recorregut pel món i la seva última estació és Perú. L’Oriol va arribar cap a la ciutat de Cusco, propera al Macchu Picchu, potser la major obra de l’Imperi inca i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1983.

Per si no n’hagués prou, el nostre ambaixador va continuar pujant d’altitud fins a una altra meravella propera a Cusco: el pic Winikunka, també coneguda com ‘la Muntanya dels Set Colors’ i ‘la Muntanya de l’arc de Sant Martí’. El cim del Winikunka se situa a 5.200 metres del nivell de la mar, doncs potser mai abans el nom de l’Inter havia arribat tan alt.

Al darrere d’Oriol, el pic Winikunka

MÉS INDRETS MÍTICS

Abans d’arribar a Perú, Oriol Fité va viatjar cap a l’Illa de Pasqua, territori xilè també conegut com ‘El melic del món’ i que compta amb un gran patrimoni arqueològic amb els Moai, estàtues de pedra volcànica plenes de misteri.

Quin serà el proper destí del nostre ambaixador? Oriol Fité porta el nom de l’Inter d’Escaldes arreu del món amb el patrocini del web Mochila y Mundo i Gol Solidari.

Capvespre a l’Illa de Pasqua