Publicado el

A la casa del campió d’Amèrica

L’ambaixador itinerant de l’Inter d’Escaldes continua portant la nostra samarreta fins els racons més allunyants del món. Ara l’Inter ha arribat cap a un altre estadi emblemàtic del futbol internacional, l’Estadi Nacional de Santiago de Xile.

Oriol Fité segueix amb el seu recorregut arreu del món i, després de passar les festes de cap d’any a Argentina, ha tornat cap a Xile per continuar la seva travessia. Evidentment el seu viatge ha de tenir massa futbol i per aquesta raó va assistir a l’estadi amb la major capacitat del país sud-americà.

El Nacional és la seu oficial dels partits oficials de la selecció xilena de futbol i, a més va acullir nombrosos partits de la Copa del Món de la FIFA l’any 1962 guanyada per Brasil. L’última edició tradicional de la Copa América va ser el 2015 i Xile va assolir el seu primer títol oficial a l’estadi esmentat.

El nostre ambaixador va recórrer l’estadi que va ser utilitzat com a presó durant els primers anys de la dictadura xilena els anys ’70 i, de fet, avui compta amb un memorial al darrere de la porteria nord.

Quin serà el proper destí d’Oriol Fité amb la seva samarreta de l’Inter d’Escaldes? El seu recorregut compta a més amb el patrocini de Gol Solidari i el seu web Mochila y Mundo.

La nostra samarreta i, al fons de la imatge, la Tribuna Andes, que rep el mateix nom de la serralada al darrere de les grades