Publicado el

Nosaltres sí entrenem la llengua!

L’Escola de l’Inter Club d’Escaldes ha tingut el privilegi de ser escollida per a la presentació de la campanya «Entrena la llengua» que té com a finalitat la promoció del català en l’àmbit de l’esport de la base.

Una mascota amb una gran llengua ha cridat l’atenció de nombrosos nens i nenes del nostre futbol base, que s’entrenaven al camp del Prat del Roure de la nostra parròquia com cada dilluns. La mascota era el senyal de l’esdeveniment que s’hi acostava: la presentació de la campanya «Entrena la llengua», adreçada als infants i joves residents a Andorra per fer ús del català com a llengua vehicular durant les activitats esportives.

«Cada tarda, després de les escoles, hi ha molta activitat esportiva i trobavem a faltar l’ús del català a tots els esports. Avui hem estat al futbol, però, la campanya està dirigida a tots els esports de base. Sabem que molts nois i noies venen de països de fora i creiem que l’ús del català és una forma d’integració al nostre país», assegurava Olga Gelabert, ministra en funcions de Cultura, Joventut i Esports.

A més de la ministra Gelabert, el nostre futbol base ha rebut la visita de personalitats com el secretari d’Estat en funcions, Jordi Beal, el Conseller d’Esports i Informàtica del Comú d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, i el director tècnic de la Federació Andorrana de Tennis, Ricardo Rodeiro, entre d’altres.

Els nostres jugadors han continuat el seu entrenament però amb la motivació de mantenir la nostra llengua viva, tant és així que han vestit samarretes de regal amb l’eslògan Si entrenem en català, tots guanyem. Amb el català, SEREM MÉS!