Publicado el

Una bona Reunió

Des d’una petita illa a l’oceà Índic fins al Principat d’Andorra per veure l’Inter Club d’Escaldes. Això forma part de les aventures d’una de les nenes que han arribat al país amb la delegació de l’illa de la Reunió per a l’intercanvi educatiu entre la nostra parròquia i la regió d’ultramar francesa.

Courtois sembla un cognom molt conegut al món del futbol. Pero la Lea no té res a veure amb el porter de la selecció de Bèlgica, ja que va néixer a l’illa de la Reunió fa 10 anys. L’hospedatge de la nena, que integra el grup d’infants del departament francès que visita Andorra, és la casa de la nostra jugadora Sara Pelfort.

«Només sabia que a Andorra hi havia esquí, però no futbol. M’ha agradat veure el partit perquè sabia que jugava la Sara, doncs era molt més entretingut per a mi. M’agrada aquesta experiència perquè m’han acollit igualment que a casa meva, a més que he menjat a gust», confessava la nena.

Lea a la grada amb Nuri i Pep, pares de la Sara Pelfort

Lea va estar a la grada dissabte al col·legi Sant Ermengol, per al partit que la seva nova amiga Sara va jugar amb el nostre Aleví B contra l’FC Ordino. Un cop acabat el partit, la nena illenca va conèixer tota la plantilla de la categoria amb molta il·lusió.

«A l’Illa de la Reunió sí que es juga futbol però no conec cap equip de dones. Per això m’agrada que les nenes d’aqui puguin jugar futbol», afegia.

L’estada de Lea a Andorra ha estat possible gràcies a l’agermanament del Comú d’Escaldes-Engordany amb la població de l’Etang Salé a l’illa. Un grup de nens i nenes de la nostra parròquia viatjarà cap a Reunió el mes de novembre vinent.