Publicado el

Una nova meravella

«Una llàgrima en la galta del temps», va dir el poeta Rabindranath Tagore sobre el nou indret que el nostre ambaixador itinerant va conquerir. Gràcies a Oriol Fité, la samarreta de l’Inter d’Escaldes arriba fins a una de les set noves meravelles del món modern, el Taj Mahal.

Oriol va tornar a l’Índia després d’uns dies a Maldives, l’estat arxipèlag de l’oceà Índic. En aquest cas, el nostre ambaixador té previst recórrer el nord d’Índia i una de les seves primeres parades ha estat la ciutat d’Agra, a 200 quilòmetres de la capital, Nova Delhi.

Fité no solament ha contemplat un dels edificis més reconeguts del món per la seva gran arquitectura que barreja elements tradicionals de l’Islam, Pèrsia i l’Imperi Mongol. Aquest mausoleu va ser construït el segle XVII sota les ordres de l’emperador mongol Xa Jahan en honor a la seva esposa Mumtaz Mahal, difunta després de donar a llum el seu catorzè fill. El Taj Mahal va ser reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

Quin serà el nou destí del nostre ambaixador itinerant? Les aventures d’Oriol Fité estan patrocinades pel seu web Mochila y Mundo i per la iniciativa esportiva Gol Solidari.