Publicado el

Amb la mateixa ambició

Sembla que a l’Inter d’Escaldes i la selecció d’Andorra els uneix una característica: les ganes de trencar la història. L’absoluta ha aconseguit, per primer cop, puntuar com a visitant a un Pre-europeu i, a més, marcant-hi dos gols. Tot això, amb sabor a Inter.

Quatre jugadors del nostre club han estat titulars a l’empat de la selecció andorrana contra Albània, a la novena jornada del grup H del Pre-europeu. Cristian Martínez, davanter de l’Inter, ha marcat els dos gols de la Tricolor, sent el primer jugador de la història en inscriure’s amb un doblet en un partit de l’absoluta.

‘Kiki’ ara suma cinc gols amb la samarreta nacional i és el segon golejador històric de la selecció, només superat per un altre jugador de l’Inter d’Escaldes, Ilde Lima.

“Ens hem sabut refer després del primer gol d’ells. Estic molt content pels dos gols i pel punt que hem obtingut aquí a Albània. Esperem tancar-ho tot de la millor manera davant Turquia”, valorava el golejador de la nit a Tirana.

Moment del segon gol de Cristian (foto: Sky Sports)

Per la seva banda, Sergio Moreno -més que mai- ha estat el nostre capità: a més de portar el braçalet a l’Inter, en porta el de la selecció. La baixa d’Ilde Lima per acumulació de targetes grogues ha obert l’oportunitat a Moreno de ser el capità al seu 66è partit amb Andorra.

«Estic súper content de portar el braçalet de capità del teu país. Si defensar la teva selecció és un orgull, imagina’t portar el braçalet. És un dia inoblidable per tothom, ja que encara no podem creure el que hem aconseguit. Ara saborejar el punt però des d’ara pensem el partit contra Turquia», reconeixia Sergio Moreno quan ha arribat a l’hotel de concentració a Tirana.

Sergio Moreno amb la seva tasca de capità (foto: captura de TV)

Per si no n’hi hagués prou, el nostre defensa Emili García s’ha estrenat com a titular durant aquesta fase, ja que només acumulava minuts contra Turquia, el pròxim rival de la selecció. I el nostre porter Josep Antoni Gomes ha tingut una bona feina al seu partit número 62 amb la Tricolor.

TORNEN ILDE I PUJOL

Andorra tanca la seva participació al Pre-europeu davant Turquia, diumenge a l’estadi Nacional a les 20:45 hores. El nombre de jugadors de l’Inter a l’absoluta puja amb el retorn d’Ilde Lima després de la seva sanció, i Marc Pujol, convocat per al partit contra els euroasiàtics.

Ilde Lima està a un pas de fer més història: de jugar contra Turquia, serà el futbolista amb la major trajectòria amb la seva selecció nacional, ja que farà 22 anys i 146 dies des de la seva estrena contra Estònia l’any 1997.

Emili García, a la dreta de la imatge, ha estat titular davant Albània (foto: Federació Albanesa de Futbol)