Publicado el

Capità Andorra

22 anys i 148 dies. No: no és l’edat d’un jugador de la nostra plantilla. Tampoc és el temps d’existència de l’Inter d’Escaldes. Aquesta xifra és el rècord mundial d’un futbolista jugant per la seva selecció. L’home rècord és un andorrà. I és nostre. És Ilde Lima.

El defensa del nostre equip i capità de la selecció andorrana acaba d’assolir la fita històrica gràcies al seu 128è partit internacional, en aquest cas, davant Turquia, tancant el Pre-europeu. Un registre que va començar el 22 de juny de 1997 contra Estònia a la ciutat de Kuressaare.

«Estic molt orgullós perquè representar un país durant tants anys és una mostra de constància, dedicació i amor per aquest esport. Dies com avui són especials que recordarem per sempre», confessava Ilde.

Ilde Lima ha tingut una ocasió d’atac als primers minuts del partit contra Turquia

El nou recordman és titular indiscutit amb la selecció nacional i amb l’Inter, en hores d’ara líder imbatut de la Primera Divisió. Amb 39 anys, Ilde continua vigent.

«De moment continuo amb la selecció. La següent fase jugaré, segur, i després, quan tingui 41 anys, mirarem què països juguen el pròxim Pre-europeu amb nosaltres abans de prendre una decisió», admetia.

UN ALTRE REGISTRE TRENCAT

Tot i perdre davant Turquia per 0-2, la selecció andorrana ha aconseguit una fita mai abans obtinguda: no acabar a l’últim lloc de la classificació en una competició oficial. Andorra tanca el Pre-europeu a la cinquena posició, amb quatre punts, per sobre Moldàvia.

«És la primera vegada que no som últims. Potser que a qualsevol altre país no sigui res, però per nosaltres en signfica molt. Estem orgullosos de la nostra feina i hem de gaudir aquests moments», reconeixia Ilde Lima.

Juntament amb Ilde, els altres jugadors de l’Inter que han sumat minuts són Cristian Martínez i Josep Antoni Gomes. El nostre club també ha estat molt bé representat a la grada de l’estadi Nacional.

Totes les categories de l’Inter han donat suport a la selecció. Per si no n’hi hagués prou, Josep Manel Ayala, membre del cos tècnic dels equips sèniors, ha estat convidat per RTVA com a comentarista del partit.