Publicado el

Descansa en pau, Marcelo

L’Inter d’Escaldes té una estrella al cel. El nostre club ret un sentit homenatge al nostre jugador Marcelo Ruiz. La seva aportació al nostre equip Cadet serà valorada i recordada per sempre.

Marcelo Jesús Ruiz Márquez havia fet anys fa poc, el 8 d’abril. Feia 16 anys que havia nascut a Lima, la capital del Perú. El destí va voler que arribés a Andorra durant l’abril del 2018 juntament amb la seva mare Jessica. Aficionat a l’Universitario de Deportes del seu país, Marcelo volia mantenir viva una de les seves passions: el futbol.

Així va ser com l’Inter començava a ser la seva família. Ràpidament la plantilla del nostre Cadet va acollir aquest noi alt, prim, de llarga cabellera, grans ulls i fàcil somriure. Tant és així que va celebrar amb la resta de jugadors l’obtenció del títol de la Divisió 1B de futbol sala a la temporada 2018-19, malgrat no haver-hi arribat a jugar cap partit.

Marcelo, el segon d’esquerra a dreta, a la celebració del títol de la Divisió 1B de futbol sala la temporada 2018-29 (foto: arxiu)

Al camp, un lateral esquerrà molt ordenat, resistent i amb gran projecció ofensiva i, sobretot, amb una bona dosi de coratge per disputar cada pilota. El primer partit oficial del Marcelo amb l’Inter va ser el 30 de març del 2019, a la Lliga de Primera Divisió de la categoria Cadet davant la UE Santa Coloma. A partir d’aleshores, nou partits oficials de futbol-11 amb la nostra samarreta, a banda de la seva participació en tornejos amistosos com la Pirineus Cup o els recents enfrontaments amb el CD Almeda de Barcelona.

Marcelo esperava a casa seva la represa de les competicions, arran de l’aturada a causa de la Covid-19. El 21 de març passat, davant l’FS La Massana, era el moment inicial per tornar a la lliga de Primera Divisió de la categoria Cadet. El coronavirus ajornava el retorn als camps. Un retorn que per al Marcelo no ha pogut viure.

Marcelo, l’últim d’esquerra a dreta i de peu, abans del partit contra el CE L’Hospitalet a Puigcerdà, durant la Pirineus Cup 2019 (foto: arxiu)

«Descansa en pau» ha estat el missatge generalitzat a les xarxes socials dels seus amics de l’equip Cadet, la resta de jugadors de l’Inter i els seus companys de l’Institut María Moliner de La Margineda, on el Marcelo estudiava. El condol també s’ha fet extensiu per la pèrdua de la seva mare Jessica, també ferida a causa de l’incendi que va afectar el seu domicili dissabte a l’avinguda Carlemany de la nostra parròquia.

Marcelo Ruiz, amb la mateixa humilitat i coratge que portava al camp, ha lluitat per la seva vida fins i tot contra els pronòstics mèdics. Avui neix una nova estrella per a l’Inter Club d’Escaldes. Amb el record del Marcelo, SEREM MÉS!

Marcelo Ruiz, DEP