Publicado el

Manté el creixement (part II)

L’equip filial de l’Inter d’Escaldes continua valorant la temporada, després de repetir el rendiment del curs anterior amb el cinquè lloc a la classificació final. A la plantilla coincideixin que la inesperada aturada de la competició va frenar el camí ascendent de l’equip.

Dues temporades a la Segona Divisió, dues cinquenes posicions a la fase regular. L’Inter B manté la seva tendència amb l’objectiu fonamental: la consolidació de jugadors a la categoria sènior dins del nostre projecte esportiu.

«A l’inici de la competició va ser difícil perquè tenim una plantilla molt reduïda i malauradament vam entrar a una dinàmica negativa de resultats. Però, amb l’aturada de cap d’any i els fitxatges la nostra actitud va canviar moltíssim. Tot anava molt millor. Crec que sense mena de dubte haguéssim acabat més enllà del cinquè lloc, de no ser per la cancel·lació de la lliga», remarcava Carles Polo, que va completar 14 partits i tres gols a la seva segona temporada a l’Inter B.

El nostre equip ha aconseguit 20 punts en 16 jornades

La falta de jugadors, arran de lesions, suspensions o motius personals, va ser un dels grans problemes als primers mesos de la competició. Aquesta situació va generar una bona oportunitat per a alguns jugadors del nostre Cadet perquè van estrenar-se a la categoria sènior amb un equip que, en bona part, ja comptava amb molts jugadors joves.

«Individualment, i jugant contra sèniors, he après bastant ja que, davant jugadors més grans físicament, havia de donar el meu màxim sempre que volia aconseguir alguna cosa. I això m’ha fet veure que al futbol, si vols millorar, has de donar sempre el teu màxim i així podràs créixer com a jugador, però també faràs que el teu equip creixi en molts àmbits», reflexionava Mathieu Marques, el jugador més jove de la plantilla regular (16 anys) i que va jugar 15 partits aquesta temporada.

El defensa Raúl de Castro, un dels jugadors amb més partits jugats de la temporada

En total, 25 jugadors amb fitxa de categoria sènior va utilitzar l’Inter B durant el curs. Als partits finals, els entrenadors Josep Manel Ayala i Xavi Andorrà van comptar amb un considerable nombre de jugadors per presentar-los-hi. Durant el 2020, l’Inter B va assolir un 60 per cent de rendiment en cinc partits, fins i tot la inèdita ratxa de tres victòries consecutives.

«La temporada va ser confusa perquè vaig patir un parell de lesions i no vaig aconseguir continuitat, però a escala global vam anar-hi de menys a més. Els fitxatges al desembre ens van donar ales i vam millorar moltíssim. Si haguéssim continuat amb el ritme, de ben segur assolíem més resultats bons. Als partits finals es veia un bon ambient, amb canvis positius i la gent alegre», analitzava Txema Mazón, que tanca la temporada amb dos gols en vuit partits.

Luke Pullen, el ‘pitxitxi’ de l’Inter B per segona temporada consecutiva

Pel que fa a les estadístiques individuals, Benet Ferrín va ser el jugador amb més partits (16, amb dos gols), i després Mathieu Marques i Raúl de Castro, amb 15. El pitxitxi de l’equip va ser Luke Pullen, amb sis gols, i que a hores d’ara es manté en fase recuperatòria de la seva greu lesió al genoll esquerre, igualment que Rubén Kake que va patir una lesió semblant al genoll dret.

«La temporada ha estat bona perquè hem complert l’objectiu de créixer com a jugadors. Vam fer partits molt bons davant equips candidats a l’ascens i hem sabut competir tots els partits. Hem fet una família a l’Inter, com sempre. Ens hauria agradat acabar la temporada al camp però la salut està abans de tot», concloïa Germán Ferrín, que va jugar 14 partits.

L’Inter B ha aconseguit una comunió molt estreta amb l’afició