Publicado el

Bateig europeu

Foto: Harold Cunningham – UEFA via Getty Images

Història pura. El 8 d’agost de 2020 quedarà marcat per sempre a la història de l’Inter Club d’Escaldes, gràcies a la seva estrena en competicions europees. Malgrat la derrota a la Champions League, ara el nostre club farà front a un altre repte: l’Europa League.

La derrota per 2-1 contra l’FC Drita de Kosovo, a la semifinal de la ronda preliminar de la màxima competició continental de clubs, demostra que l’Inter ha sabut competir davant un rival amb més experiència dins d’aquesta competició.

No va ser un partit amb un futbol molt vistós. De bon principi, els andorrans han plantejat una formació amb ordre defensiu i intentant una sortida clara de la pilota des del camp propi. Raul Feher, Fede Bessone i Bruno Lemiechevsky feien la seva estrena amb la nostra samarreta amb un temps d’adaptació molt curt.

El gol d’Emili Garcia ens ha omplert d’il·lusió (foto: Harold Cunningham – UEFA via Getty Images)

El gol d’Emili García al minut 31 (primer gol del defensa amb l’Inter al seu 25è partit) omplia d’il·lusió el nostre equip, ja que empatava un partit de tràmit molt lluitat. Malauradament, un gol al segon minut de temps afegit de la primera part ha condicionat el que podia plantejar-se de cara a la represa.

El debut de l’Inter, sense tres homes claus dins de la temporada 2019-20 com Ilde Lima, Cristian Martínez i Marc Pujol, ha estat molt decorós més enllà de la diferència de nivell del Drita, sobretot físicament. El nostre equip, però, no ha gaudit de moltes situacions de gol a més de la diana d’Emili.

Final de la participació de l’Inter d’Escaldes a la Champions League 2020-21. Ara el nostre equip ha d’esperar el sorteig per saber el seu pròxim rival a la segona fase classificatòria de l’Europa League, que es juga el 17 de setembre.

Que sigui la primera de moltes abraçades a Europa (foto: Harold Cunningham – UEFA via Getty Images)

HISTÒRIA TAMBÉ AMB LA TRANSMISSIÓ

L’Inter d’Escaldes ha fet història també fora del camp, ja que ha estat el primer equip andorrà en transmetre amb la seva pròpia producció un partit de competició europea, en aquest cas contra el Drita FC.

El partit, que s’havia endarrerit 90 minuts de l’horari original, ha estat emès via streaming pel nostre Facebook i ha registrat prop de 7 mil visualitzacions al seu millor moment.