Publicado el

Tot va començar aquí (part I)

Drets, d’esquerra a dreta: Gerard Barrufet, David Murias, Xavi Andorrà, Pau Castellón, Álex Somoza, Aaron Martínez i Javi Alcubierre. A sota: David Ferriz, Moi Gonçalves, Juan José Bernales, Roger Colell i Xavi de la Rosa.

La història de l’Inter Club d’Escaldes ha estat marcada pels recents títols a les competicions domèstiques i l’estrena a Europa. L’èxit que avui en dia viu el club, però, té un punt de partida que sembla molt proper. Parlen els pioners que van enlairar el nostre projecte esportiu.

Ningú recorda el dia exacte d’aquesta sessió d’entrenament a l’avui desaparegut Camp d’Esports d’Aixovall. Sí que se sap que es tracta d’una jornada a finals d’agost. La temporada 2015-16 estava molt a prop de començar i l’Inter havia de fer front aquest curs de manera especial.

«Era un grup molt nou, amb moltes cares noves que no coneixíem gaire entre nosaltres. Però tothom sentia que era el començament d’un projecte que avui en dia és cosa de mirar-lo i comprovar el creixement que ha tingut», recordava David Ferriz, que en aquest moment complementava el futbol sala amb l’Inter, on va jugar 7 partits.

El xilè Juan José Bernales dins de la intimitat del vestidor (foto: arxiu)

Mesos abans, l’Inter havia perdut la categoria per primer cop a la seva història. Aquest fet va esdenevir un canvi a l’administració del club, amb un nou projecte esportiu encapçalat per gent amb ganes d’utilitzar l’Inter com a plataforma per desenvolupar un nou paradigma al futbol andorrà.

«Un any abans d’aquest inici, les persones que encapçalen el projecte em van comentar de la possibilitat de formar un club o de reestructurar-ne un altre. Em van plantejar si volia participar-hi amb logística o coordinació. Mai vam imaginar que acabaria jugant», admetia Juan José Bernales, exmigcampista que va registrar 7 partits i un gol amb l’Inter.

La reestructuració del club, però, havia viscut un capítol previ: la creació d’un nou model de gestió per al futbol base. Havia nascut l’Escola de l’Inter amb l’impuls del Comú d’Escaldes-Engordany i que seria cabdal per al creixement de tota la institució.

«Mare meva! Sí que fa temps del primer entrenament, jejeje. Doncs va ser un dia amb molta il·lusió perquè jo era cadet i poder entrenar-me amb un equip sènior va ser molt divertir i, sobretot, vaig aprendre molt fent entrenaments amb ells», subratllava Aaron Martínez, que malgrat la seva joventut va completar 17 partits i un gol amb el primer equip.

PRÒXIMAMENT LA SEGONA PART D’AQUESTA HISTÒRIA

El futbol base de l’Inter havia començat la reestructuració i va aconseguir promoure valors al primer equip (foto: arxiu 2016)