Publicado el

Tot va començar aquí (part II)

Un dels primers partits del nou Inter l’any 2015, amb José Martín ‘Guti’ com a capità (foto: arxiu FAF)

A la primera part d’aquest reportatge vam assabentar-nos del sentiment que es percebia els primers dies del nou projecte de l’Inter Club d’Escaldes, que va assolir els seus objectius dins dels terminis establerts. No obstant això, com es va produir el primer entrenament del nou Inter? Els protagonistes d’aquest dia confessen els sentiments d’aquesta jornada.

Cap dels protagonistes recorda exactament la data assenyalada per al primer entrenament de la plantilla que faria front la temporada 2015-16, que va esdevenir el començament de la nova etapa de l’Inter com a institució. Sí que se sap que aquesta jornada va ser a l’agost i que l’indret va ser el Camp d’Esports d’Aixovall, avui un hort.

«Recordo que plovia i feia molt fred, encara que fos estiu. Va ser un entrenament una mica rar perquè hi faltava molta gent. Jo mateix vaig posar-me les botes. Va ser un entrenament específic i físic i vam acabar amb una patxanga a l’àrea del camp i, clar, jugant-nos una birra, jejeje. Va ser el començament d’una gran família», recordava Gerard Barrufet, delegat de l’equip durant dues temporades.

L’Inter havia de disputar, per primer cop a la seva història, la Lliga de Segona Divisió. La reestructuració del club també va esdevenir una renovació de la plantilla, amb Álex Somoza encapçalant el cos tècnic i afegint jugadors amb experiència com Xavi Andorrà.

«Ja es parlava que era un projecte nou, amb la intenció de pujar a Primera Divisió però no la primera temporada. Aquest era l’objectiu amb la gent que ja hi havia i l’ajuda de jugadors joves», remarcava Aaron Martínez, un dels jugadors que alternava el nostre futbol base amb el primer equip.

El primer entrenament del nou Inter. Pioners.

Tothom coincideix que l’entrenament del dia esmentat (o ‘indeterminat’ però, al cap i a la fi, màgic) va ser força fred, amb ventades pròpies del vell camp d’Aixovall. Aquest indret va acollir el primer partit oficial del nou Inter, vàlid per la jornada 1 de la Segona Divisió 2015-16, davant l’Atlètic Amèrica.

«Tothom anava pensant que seria un gran projecte, el més proper al professionalisme dins de la realitat andorrana. L’aportació de persones que venien del món professional ha estat clau per al desenvolupament de l’Inter. El club ha anat cremant etapes correctament», confessava Juan José Bernales, titular al partit contra l’Atlètic Amèrica.

L’Inter va guanyar 2-1 aquest partit amb gols de Jepi Matamala i Xavi Andorrà, dos membres cabdals durant l’enlairament del nou projecte que tenia com a objectiu arribar a competicions europees en cinc anys. La primera temporada, però, va tancar-se a la cinquena posició que semblava minsa per l’ambició del projecte. En aquell moment va enfortir-se una de les característiques de l’Inter: fer les coses amb ordre i convicció, més enllà del resultat. Tot l’èxit estava per arribar-hi.

«L’objectiu que ens van transmetre era que l’Inter volia ser el club de referència al futbol andorrà. Ara sembla que s’ha aconseguit, potser de manera força ràpida, però és molt important haver assolit els objectius», concloïa David Ferriz, exjugador de l’Inter i avui team manager de l’FC Andorra.

Una de les alineacions de l’Inter al primer any del nostre projecte esportiu actual, al camp d’Aixovall. Dels jugadors, Xavi Andorrà, David Murias i Dani Ferrón van guanyar el títol de Segona Divisió la temporada vinent.