Publicado el

A l’Inter tot suma

Un d’ells, jugador de l’Inter. L’altre, també. Un d’ells, xilè. L’altre, també. Un d’ells, davanter centre. L’altre, també. Un d’ells, amb el dorsal 1+8. L’altre… també. Nico Medina s’estrena aquesta temporada utilitzant aquest peculiar número a la seva samarreta, evocant Iván Zamorano que va dedicar algunes paraules al nostre davanter.

La idea del dorsal que farà servir Medina va sorgir després de la participació de l’Inter a la ronda preliminar de la Champions League 20-21: ja que Bruno Lemiechevsky havia agafat el dorsal 9, número tradicional dels davanters centres, el xilè no va dubtar en adaptar el dorsal 18 perquè esdevingués un dorsal original.

«La idea va sorgir una mica fent la broma amb Ilde Lima, un boig de les samarretes i que també va jugar a Itàlia. Ja que efectivament el dorsal 18 estava lliure aquesta temporada, doncs vam concretar la idea», reconeixia Nico Medina.

Tot -o gairebé tot- coincideix amb el recordat davanter xilè Iván Zamorano que, després de guanyar la Lliga espanyola 1994-95 amb el Reial Madrid i ser el pitxitxi aquesta temporada amb 28 gols, va marxar a l’Inter de Milà. Al club italià va utilitzar el peculiar dorsal de la suma des de la segona temporada del brasiler Ronaldo que volia la samarreta número 9.

«Zamorano és un ídol de la meva infantesa. Juntament amb Marcelo Salas van marcar una era al futbol xilè, sobretot a la Copa del Món de França 1998. Haver utilitzat el dorsal 9 a la selecció xilena i ara l’1+8 és un gran orgull per a mi. Espero defensar molt bé aquest dorsal que representa Xile», confessava Nico.

Iván Zamorano amb el peculiar dorsal que va lluir a l’Inter de Milà des de la temporada 1998-99 (foto: arxiu Calciofication)

LA BENEDICCIÓ DE ‘BAM BAM’

El dorsal 1+8, innovador al futbol andorrà, de ben segur que crida l’atenció també fora del Principat, començant pel mateix homenatjat: Iván Zamorano. L’exgolejador de la lliga espanyola va assabentar-se de la notícia a Miami, Estats Units, ciutat on resideix i on es desenvolupa com a comentarista esportiu de la cadena de televisió Univisión.

«Envieu-li una forta abraçada al Nico. Sé que està jugant a Andorra. M’alegro moltíssim per aquest 1+8 que jo vaig utilitzar a l’Inter també. No conec Andorra, espero anar-hi algun dia. Una gran salutació per a tota la gent de l’Inter d’Escaldes i sobretot al Nico, que faci molts gols amb aquest 1+8», desitjava Zamorano mitjançant una nota de veu de Whatsapp que li vam fer arribar a Nico Medina, el nostre 1+8.

Nico i la seva nova samarreta al Prat del Roure de la nostra parròquia