Publicado el

Un títol que trenca registres

El segon títol de l’Inter d’Escaldes a la màxima categoria del futbol andorrà esdevé una sèrie de registres positius per al club, que dia rere dia demostra el seu creixement esportiu amb estadístiques favorables.

    • MOLT A PROP DE LA PORTERIA MENYS BATUDA DE LA HISTÒRIA

Només 11 gols (set en la fase regular i quatre al play-off) va encaixar l’Inter en tota la competició. Això fa que, des que es tenen registres de la Lliga Nacional a la temporada 1995-96, el nostre club sigui per primer cop l’equip menys batut dins d’una temporada de Primera Divisió.

L’Inter 20-21 és la quarta millor mitjana de porteries menys batudes de la història de la Primera Divisió, amb 0,55 gols en contra. El rècord és de l’FC Santa Coloma 2012-16 amb 8 gols en 20 partits (0,4 de mitjana), que va encaixar només tres gols menys que l’actual Inter.

Per si no n’hi hagués prou, l’Inter va acabar amb la porteria a zero en 13 partits de la temporada, 11 d’ells a la Lliga. De fet, durant sis jornades consecutives (entre la 7 i la 12) la porteria de Josep Antoni Gomes no va rebre cap gol.

Josep Antoni Gomes i Gerardo Rubio, els porters del campió
    • LA MILLOR RATXA SENSE DERROTES DE LA HISTÒRIA

A la temporada 20-21, l’Inter va aconseguir la seva millor ratxa de partits sense conèixer la derrota a la Primera Divisió: 14 partits. Des de la jornada 6 (1-1, vs. FC Santa Coloma) fins a la cinquena jornada del play-off (el 4-0 contra l’Atlètic Escaldes que va segellar el nostre títol), l’Inter va mantenir-se puntuant en tots els partits.

D’aquesta manera, el nostre equip supera el seu registre de 12 partits sense derrotes a la lliga, aconseguit a la fase regular de la temporada 2019-20.

Genís Soldevila, ‘pitxitxi’ de l’Inter a la Lliga amb 13 gols. Aquí l’últim d’ells, contra l’Atlètic Escaldes.
    • UN ESTADI ‘PASSIONAL’

L’últim partit del play-off contra la UE Sant Julià (0-1) va aturar el feliç registre de l’Inter a l’Estadi Nacional que, fins a aquest partit, es mantenia imbatut a la casa de la selecció andorrana.

En 11 partits al Nacional, l’Inter hi ha aconseguit set victòries, tres empats i l’esmentada desfeta contra els lauredians. Això sí, el nostre equip és l’únic que ha aixecat quatre títols al camp de Baixada del Molí: la Lliga 19-20, la Copa Constitució 2020, la Supercopa d’Andorra 2020 i l’última Lliga 20-21.

El Nacional, terreny fèrtil per a l’Inter (foto: Facu Santana / BonDia)