Publicado el

Pas endavant a Europa

La primera victòria de l’Inter d’Escaldes a les competicions europees és una fita en el creixement del club que, a més, esdevé una referència esportiva a nivell nacional.

Amb el triomf a la semifinal de la Ronda Preliminar de la Champions League, l’Inter iguala la marca de l’FC Santa Coloma, el primer club andorrà en aconseguir aquest resultat des que es disputa l’actual format de competició (temporada 2018-19). L’Inter, tal com els colomencs, va tardar dos anys a guanyar el partit de semifinal. Això sí, l’Inter només compta amb dues temporades de competició continental.

L’altra fita que va assolir l’Inter és la primera victòria d’un representatiu andorrà davant un de les Illes Fèroe. A escala de clubs, l’FC Lusitans només va empatar contra l’EB/Streymur (2-2) al partit d’anada de la Primera Ronda Classificatòria de la Champions League 13-14, perdent a la tornada per 1-5. I pel que fa a la selecció, l’absoluta només registra dos empats en cinc partits contra l’equip nòrdic.

Jordi Betriu anota el gol de l’Inter contra l’HB de Fèroe

L’INTER ESPERA RIVAL

L’aventura europea de l’Inter continua viva aquesta temporada: el nostre equip ara disputarà la segona ronda classificatòria de la Conference League, competició de la UEFA que s’estrena enguany. Els partits estan programats el 22 i 29 de juliol, i l’Inter tancarà l’eliminatòria a l’estadi Nacional d’Andorra la Vella.

L’Inter jugarà contra el perdedor de l’eliminatòria entre el KS Teuta d’Albània i l’FC Sheriff Tiraspol de Moldàvia, vàlid per la primera fase classificatòria de la Champions League, el 7 i el 13 de juliol. Una derrota del Teuta suposarà el retorn de l’Inter a l’estadi Niko Dovana de Durrës, on els albanesos fan de local i on l’Inter va aconseguir la seva primera victòria a Europa.

L’Inter podria tornar a l’estadi Niko Dovana de Durrës