Publicado el

Tricampions!

No pot haver-hi estat més meravellòs. Si s’hagués escrit un guió de suspens, emoció i alegria, tot plegat, millor veure el desenllaç de la Lliga Nacional 2021-22, avui propietat de l’Inter Club d’Escaldes, que revalida el títol nacional i es presentarà en la UEFA Champions League com a tricampió d’Andorra.

El nostre equip ha clos una temporada amb el patiment de bona part del curs: sense definir el títol fins a l’últim minut. Finalment, l’empat davant la UE Sant Julià val per a l’Inter, que aixeca el setè títol de la seva història.

L’Inter serà el representant andorrà en la Ronda Preliminar de la UEFA Champions League, que es disputarà a Islàndia, entre el 21 i el 24 de juny. Al país bàltic, el nostre equip compartirà la competició amb el Vikingur local, el Levadia Tallinn d’Estònia i el campió de San Marino.

ILDE D’ESCALDES

Menció especial mereix Ilde Lima, llegenda del futbol andorrà, rècord mundial de la màxima trajectòria amb una selecció nacional i que, amb l’Inter d’Escaldes continua demostrant la seva vigència amb 42 anys.

El defensa, esdevingut en davanter, va anotar el gol determinant al minut 96 del partit contra la UE Sant Julià amb un gran cop de cap després d’una centrada de Jordi Roca. Dos minuts abans, Joel Paredes havia escurçat diferències amb un bon xut que ficava a l’Inter al partit. I al títol, clar, perquè l’empat final ha fet l’Inter inassolible al capdavant de la classificació del play-off, amb 50 punts, tres per sobre la UE Santa Coloma.