Història

El títol de la Lliga Nacional 2019-20 és la fita més important de l’Inter Club d’Escaldes. El títol permet que l’Inter disputés per primer cop les competicions europees, tant la Champions League com l’Europa League.

No obstant això, per arribar fins aquesta fita vam viure un llarg recorregut, amb moments molt durs, però, amb la convicció permanent de créixer.

23 de juliol del 2020: dia del nostre primer títol de lliga de Primera Divisió

L’Inter Club d’Escaldes es va fundar en 1991. Al seu inici, el club va tenir una relació molt estreta amb l’empresa Construccions Modernes. De fet, les seves inicials CM van romandre al nostre escut per molts temps.


Primer escut del nostre club

El club va competir a la primera edició de la Lliga Andorrana de Futbol en la temporada 1995-96, quan va acabar en la setena posició entre dotze equips.

L’Inter ha estat un permanent protagonista de les primeres competicions nacionals: va acabar al tercer lloc en dues temporades (1999-2000 i 2000-01), sent el seu millor registre en la màxima categoria del futbol andorrà fins al títol del 2020.

Per al nostre club encara és inoblidable la Copa Constitució de l’any 2002: amb una plantilla molt forta i donant una bona impresió, l’Inter va arribar a la final del torneig que va perdre davant l’FC Lusitans per 2-0.

L’Inter va utilitzar samarretes de diferents colors durant la seva història, com aquesta groga i negra en 2008 (Imatge: Blog Futbesteirol).

No obstant això, durant els anys finals de la primera dècada del segle XXI l’Inter va estar lluny dels llocs capdavanters i la lluita era per mantenir-se en la categoria. Van ser tres les vegades que el nostre equip va disputar la promoció.

Malauradament, l’Inter va caure per primer cop a la Segona Divisió al final de la temporada 2014-15. Aquesta fita va significar un canvi a la gestió dins de la junta directiva per refer el projecte del club. Es considera que l’any 2015 és la refundació del club, amb una nova política esportiva potenciant l’ordre institucional i una gran implicació amb la parròquia d’Escaldes-Engordany.

L’Inter va canviar el seu escut en 2015, a més per celebrar els 25 anys del club.

La nova imatge del club també es va relacionar amb jugadors de renom que van arribar per afegir-se al projecte esportiu: Xavi de la Rosa, Jepi Matamala i Moi Gonçalves, per exemple, a més d’exseleccionats amb l’absoluta d’Andorra com Xavi Andorrà, Dani Ferrón i Dani Mejías. Tot i que el nou entrenador Álex Somoza va tenir internacionalitats quan va ser jugador.

Després del cinquè lloc al primer any en Segona, l’Inter va assolir el primer títol de la seva història: la Lliga de Segona Divisió de la temporada 2016-17. Una fita que va enfortir el nou camí del club.

21 de maig de 2017: el dia històric del primer títol de la nostra història.

El retorn a la Primera Divisió va estar marcat amb l’arribada de més jugadors de renom a la plantilla. L’Inter va tenir el seu primer convocat a la selecció absoluta d’Andorra: Sergio Moreno. A l’inici de l’any 2018 el club va donar un cop molt fort amb el fitxatge d’Alberto Lopo, exjugador del Deportivo La Corunya, Espanyol de Barcelona i Getafe, entre d’altres, amb més de 400 partits a la Primera Divisió d’Espanya.

L’any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, el nostre equip va aconseguir el títol de la Lliga Nacional 2019-20 gràcies a la millor temporada de tota la història, amb un rècord de punts (52) i la segona porteria menys batuda de la competició (14 gols en contra). A més a més, el davanter Genís Soldevila va consagrar-se com a golejador de la lliga amb 16 gols i l’entrenador Adolfo Baines havia rebut el guardó de millor entrenador del futbol andorrà del 2019.